KIES Programma

Het KIES Programma

KIES-coach is een spel en praatgroep voor kinderen van het basisonderwijs groep 4 t/m 8

Door middel van spel, creatieve werkvormen en gesprek doorlopen kinderen met leeftijdgenoten een speciaal voor hen ontwikkeld programma over het proces van de scheiding. Kinderen leren beter om te gaan met de soms verwarrende situatie waarin zij verkeren en gevoelens beter te begrijpen en verwerken.

Bij een echtscheiding wordt een huwelijk beëindigd. Alle juridische banden die de partners met elkaar hebben worden verbroken.
Tegenwoordig zijn er echter ook veel ouders die ervoor hebben gekozen om niet te trouwen. Maar ook dan kunnen zij gaan scheiden. Zo’n scheiding heeft verder dezelfde kenmerken als een (echt)scheiding.

In de meeste situaties gaat het voor de kinderen om een enorm ingrijpende gebeurtenis. Onderzoeken tonen aan dat kinderen vaak nadelige gevolgen ondervinden van een scheiding van hun ouders. Niet alleen op het moment dat ze nog kind zijn, maar ook na een aantal jaren en zelfs tot op latere leeftijd.

Om veel problemen voor kind, ouders en maatschappij te voorkomen is er KIES.

KIES(t u ook) voor het Kind?!

bron: www.kiesvoorhetkind.nl

Bekijk ook Jac Gerritsen over het kies-programma en lees meer over Jac Gerritsen als KIES coach en KIES omgangsbegeleider.